Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 431 Ocena: 6141
Dodano: 17.07.2016
Odsłon: 4655
> 6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
1. żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody,
2. 1/3 truskawek zmiksować i wmieszać z cukrem, cukrem waniliowym i jogurtem,
3. żelatynę rozpuścić lekko podgrzewając, śmietanę ubić, połączyć ubitą śmietanę, żelatynę i masę jogurtowo-truskawkową,
4. galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, wystudzić,
5. pozostałe truskawki pokroić na połówki, ułożyc na biszkopcie, zalać masą truskawkową, po zastygnięciu zalać tężejącą galaretką,
smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)