Do góry

Desery Przepis na:

Torcik na zimno z truskawkami

Torcik na zimno z truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 350 Ocena: 4752

Dodano:

Odsłon: 4518

pyszne i lekkie, można wykorzystać inne owoce np borówki, jagody

Składniki

  • biszkopt z 4 jajek
  • 40 dag gęstego jogurtu lub maślanki
  • 20 dag śmietany 30%
  • 15 dag cukru
  • 75 dag truskawek
  • 5 łyżeczek żelatyny
  • 1 szt galaretki truskawkowej
  • 1 opak cukru waniliowego
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody,
    2. 1/3 truskawek zmiksować i wmieszać z cukrem, cukrem waniliowym i jogurtem,
    3. żelatynę rozpuścić lekko podgrzewając, śmietanę ubić, połączyć ubitą śmietanę, żelatynę i masę jogurtowo-truskawkową,
    4. galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, wystudzić,
    5. pozostałe truskawki pokroić na połówki, ułożyc na biszkopcie, zalać masą truskawkową, po zastygnięciu zalać tężejącą galaretką,

    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń