Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i łatwy w wykonaniu. Do tego pyszny, polecam :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9143
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9143
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Ciasto; Białka ubić z cukrem na sztywno. Stopniowo dodawać żółtka i miksować na najniższych obrotach. Następnie mąkę przesiana z proszkiem i sproszkowaną czekoladę. Stopniowo dosypywać zmielone orzechy, mieszając tylko szpatułką. Ciasto wylać na tortownicę o średnicy 16 cm. Piec w 160 * -30 minut. Opcja tylko dół bez termoobiegu. Jeżeli pominiesz czekoladę w proszku, dodaj więcej cukru.
Masa różowa; Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklance wody. Ostudzić. Śmietankę ubić na sztywno i dodać zimną galaretkę. Wyłożyć na ostudzone ciasto. Masa biała; Śmietankę ubić na sztywno z cukrem. Wyłożyć na zimne ciasto i polać frużeliną. Blaty ciasta naponczowałam -1/3 szklanki wody, 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej i 1/2 łyżeczki cukru/ Torcik włożyć do lodówki na godzinę.