Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i łatwy w wykonaniu. Do tego pyszny, polecam :)
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1472
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 103
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 76
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1472
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 103
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 76
Składniki
Ciasto; Białka ubić z cukrem na sztywno. Stopniowo dodawać żółtka i miksować na najniższych obrotach. Następnie mąkę przesiana z proszkiem i sproszkowaną czekoladę. Stopniowo dosypywać zmielone orzechy, mieszając tylko szpatułką. Ciasto wylać na tortownicę o średnicy 16 cm. Piec w 160 * -30 minut. Opcja tylko dół bez termoobiegu. Jeżeli pominiesz czekoladę w proszku, dodaj więcej cukru.
Masa różowa; Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklance wody. Ostudzić. Śmietankę ubić na sztywno i dodać zimną galaretkę. Wyłożyć na ostudzone ciasto. Masa biała; Śmietankę ubić na sztywno z cukrem. Wyłożyć na zimne ciasto i polać frużeliną. Blaty ciasta naponczowałam -1/3 szklanki wody, 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej i 1/2 łyżeczki cukru/ Torcik włożyć do lodówki na godzinę.