Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik owocowy na waflu"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 370
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 74
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 158
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 112
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 370
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 74
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 158
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 112
Składniki
Żelatynę zalej niewielką ilością wody, wymieszaj i odstaw. Gdy spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając. Jogurt zmiksuj z twarogiem, dodaj 3/4 cukru oraz rdzeń laski wanilii.
Starannie wymieszaj, a następnie połącz z rozpuszczoną i ostudzoną żelatyną. Galaretkę wiśniową rozpuść w niepełnej szklance gorącej wody i odstaw do ostygnięcia. Waflami wyłóż dno tortownicy. Na spód wylej masę jogurtową, wyrównaj i schładzaj 50 minut.
Całe brzoskwinie włóż do wrzącej wody, dosyp resztę cukru. Owoce gotuj w całości około 5 minut. Następnie brzoskwinie wyjmij i od razu przelej zimną wodą. Następnie zdejmij skórkę, a miąższ pokrój na cząstki.
Czereśnie wydryluj. Wszystkie przygotowane owoce fantazyjnie ułóż na serniku i zalej tężejącą galaretką. Tort wstaw na 3 godziny do lodówki.
(bez czasu oczekiwania): 45 minut, Porcja: 275 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie