Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik serowo-agrestowy z bezą"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Masło utrzyj z 10 dag cukru, dodawaj po jednym żółtku. Mąkę wymieszaj z proszkiem. Do masy dodawaj na zmianę porcje mąki i mleka. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, pod koniec dodając 20 dag cukru. Pianę wyłóż na wierch masy, piecz 35 minut w temp. 180°C.
Żelatynę namocz. Ser zmiksuj z jogurtem i cukrem. Namocz żelatynę, poczekaj, aż spęcznieje. Dodaj ją do sera i jogurtu, wymieszaj. Dodaj agrest.
Wystudzone ciasto przekrój wzdłuż na pół, na jedną cześć wyłóż masę serową, przykryj drugą częścią. Udekoruj.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień