Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik śliwkowy"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10595
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4774
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9004
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10595
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4774
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9004
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Składniki
Białka ubij ze szczyptą soli. Masło utrzyj z cukrem i żółtkami. Dodaj olej, mąkę i proszek do pieczenia. Utrzyj. Dodaj ubite białka. Ciasto podziel na trzy części.
Do jednej części dodaj łyżkę mąki, do drugiej łyżkę kakao, a do trzeciej budyń. Wymieszaj. Na dno tortownicy wyłóż kolejno ciasto jasne, różowe i kakaowe. Na wierzchu ułóż śliwki bez pestek. Piecz 50 minut w temp. 180°C. Gorące ciasto posyp cukrem pudrem.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień