Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik tiramisu z malinami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 107
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 107
Składniki
Maliny przebierz. Kawę rozpuść w 2 łyżkach wrzątku, a gdy przestygnie, wymieszaj ją z likierem migdałowym. Poncz odstaw. Twaróg utrzyj ze zwykłym cukrem, cukrem wanilinowym i śmietaną. Na koniec dodaj rozdrobniony serek mascarpone. Całość przez chwilę miksuj tak, aby powstał puszysty krem.
Połowę biszkoptów pokrusz i wymieszaj z masłem. Masę ułóż na dnie tortownicy (o średnicy ok. 22 cm) i mocno dociśnij. Skrop ponczem kawowym (trochę odłóż) i posyp malinami. Wyłóż część kremu, przykryj go resztą biszkoptów i skrop ponczem.
Przez szprycę cukierniczą wyciśnij na biszkopty pozostały krem, formując szpiczaste rozetki. Wstaw tiramisu do lodówki. Przed podaniem posyp deser kakao. Czas przygotowania: 90 minut
Cena porcji: ok. 4 zł. Kalorie: porcja 420 kcal.Źródło: Na żywo