Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik truskawkowy"
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 645
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 645
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
Składniki
Płaty francuskiego ciasta ułóż jeden na drugim na stolnicy oprószonej mąką. Rozwałkuj je. Foremką wytnij 2 serca. W jednym z nich mniejszą foremką w kształcie serca wytnij duży otwór. Ramkę ułóż na całym sercu. Lekko dociśnij.
Przenieś na blachę wyłożoną pergaminem. Widelcem zrób dekoracyjny brzeg. Ze skrawków ciasta wytnij małe serduszka, ułóż je na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 225 st. Piecz ok. 20 minut.
W tym czasie rozmrożone truskawki zmiksuj z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Mus przetrzyj, wymieszaj z twarogiem. Śmietanę ubij na sztywno, połącz z masą serowo-truskawkową.
Rozsmaruj na przygotowanym spodzie z francuskiego ciasta. Posyp pistacjami. Udekoruj ciasteczkami i ew. truskawkami.Źródło: Tina