Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik pełen owoców a głównie winogron zalanych galaretką:) Coś smacznego i orzeźwiającego:)
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 164
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 831
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 164
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 831
Składniki
Biszkopt: jajka rozbijamy oddzielając białka od żółtek. Do żółtek dodajemy cukier i ubijamy mikserem na jasny krem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i pianę z białek i delikatnie mieszamy. Przekładamy do natłuszczonej tortownicy, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C i pieczemy ok. 20 min. Odstawiamy do wystudzenia. Budynie gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu ale zamiast mleka dodajemy napój winogronowy. Masę zaraz po przygotowaniu przekładamy na biszkopt /masa szybko gęstnieje/. Galaretkę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia. Winogrona myjemy, osuszamy, przekrawamy i usuwamy pestki, układamy jedną warstwą na "masie" owocowej. Brzoskwinie osaczamy i razem z bananem kroimy w kostkę i wraz z pozostałymi winogronami układamy na cieście. Całość zalewamy tężejącą galaretką i odstawiamy na godzinę do lodówki.