Do góry

Desery Przepis na:

tort

tort

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 854

Dodano:

Odsłon: 23083

tort malinowy z dodatkiem masy budyniowej

Składniki

  • 2 duże biszkopty
  • litr śmietany kremówki 36 %
  • 1/2 kilograma świeżych malin
  • 2 kremy malinowe
  • 1 kostka masła
  • 1 budyń na 0,5 litra
  • 2 łyżki cukru pudru
  • masa cukrowa ok 2 kg
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Każdy z biszkptów przekroić na połowę. Ubić śmietanę kremówka na sztywno, dodać maliny i na końcu kremy malinowe. Kremem poprzekładać placki. Ponacinać boki i uformować pól strzykawki. Ugotować budyń w 1 szkl. mleka. Po ostudzeniu dodawać do utartego masła z cukrem pudrem. Masą budyniową obłożyć tort. Po stężeniu udekorować masa cukrową. smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń