Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort bananowo-jagodowy"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11290
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1137
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9840
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11290
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1137
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9840
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Białka ubij ze szczyptą soli. Dodaj cukier, ubijaj. Dodaj żółtka. Mąki i proszek przesiej do masy, wymieszaj łyżką. Przełóż całość do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C na 30 minut, wyjmij, wystudź. Banany obierz, pokrój, skrop sokiem.
Serek zmiksuj z cukrem i jednym bananem. Biszkopt przekrój w poprzek na pół. Jeden blat posmaruj kremem, przykryj drugim blatem. Wierzch posmaruj resztą kremu, udekoruj plastrami banana i jagodami. Schłodź w lodówce.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień