Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort czekoladowe serce"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11189
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4923
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9714
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11189
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4923
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9714
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Składniki
Mąkę wymieszaj z sodą i przesiej. Mleko wlej do garnka, podgrzej, dodaj masło, mieszaj, aż się rozpuści. Jajka ubijaj z cukrem kilka minut, wlej gorące mleko, wymieszaj. Dodaj mąkę, delikatnie wymieszaj.
Formę w kształcie serca wyłóż papierem do pieczenia, wlej 1/2 masy. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C, wyjmij i wystudź. Wlej drugą część masy i upiecz.
Śmietanę ubij na sztywno. 10 dag czekolady zetrzyj na tarce o dużych oczkach, wymieszaj ze śmietaną. Na pierwszy blat wyłóż 1/2 kremu, przykryj drugim, wyłóż resztę kremu. Czekoladę rozpuść, udekoruj nią tort.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień