Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort czekoladowo-kokosowy"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
Jajka rozbijam. Białka ubijam, dosypując porcjami cukier. Pianę z białek łączę z żółtkami. Dodaję obie mąki, proszek i kakao. Ciasto mieszam. Przekładam do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piekę 30 min 180 °C. Studzę i przecinam na 3 krążki. Wiórki rumienię w rozgrzanym piekarniku.
Galaretkę rozpuszczam w 400 ml wrzątku. Gdy zastygnie, kroję na kawałeczki. Ser mieszam z zapachem i 2 łyżkami cukru. Śmietanę ubijam z zagęstnikiem i resztą cukru, mieszam z serem. Odkładam 1/3 kremu, resztę łączę z wiórkami. Truskawki kroję na kawałki. Amaretto mieszam ze szklanką wrzątku, skrapiam ciasto. Blaty przekładam galaretką, truskawkami i kremem z kokosem. Tort smaruję resztą kremu i dekoruję.Źródło: Naj