Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dekorację tortu wymyślił mój syn, natomiast do mnie należało wykonanie i zapewnienie pysznego środka:) Z tego co mówili goście, wyszedł lekki i wyśmienity:)
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52296
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 212
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52296
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 212
Składniki
Upiec 3 biszkopty. Ubić białka na sztywno, dodać cukier, następnie żółtka wymieszane z octem. delikatnie mieszając dodawać powoli mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Piec ok. 30 min w 180 stopniach.
Schłodzony serek mascarpone i śmietanę 30% oraz cukier puder powoli miksujemy, a kiedy składniki nieco się połączą, możemy zwiększyć obroty miksera. Dodajemy kilka kropli aromaty waniliowego. Masę ubijamy do momentu, aż zrobi się sztywna. Gotowym kremem przekładamy blaty wcześniej lekko nasączone biszkopty. Ja ponczowałam esencją z lasek wanilii.
Ponownie schłodzony serek mascarpone i śmietanę 30% oraz cukier puder powoli miksujemy, a kiedy składniki nieco się połączą, możemy zwiększyć obroty miksera. Dodajemy kilka kropli aromaty waniliowego. Masę ubijamy do momentu, aż zrobi się sztywna. Dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy powoli czerwony barwnik spożywczy. Dekorujemy tort a czarne linie robimy zgęszczona polewa czekoladową.