Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powiem szczerze że ciasta nie są moją mocną stroną.Po prostu nie umiem piec.Ten tort jest z gotowych składników ale całkowicie mojego ''''pomyślunku''
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20657
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 24992
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1071
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4397
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1197
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1332
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20657
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 24992
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1071
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4397
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1197
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1332
Składniki
Galaretkę robimy według przepisu na opakowani,chłodzimy.Masę też robimy wg przepisu na opakowaniu.Spód do tortów dzielimy,każdą warstwę nasączamy ajerkoniakiem,na wierzch smarujemy masą do tortów (pól masy zostawiamy) przekładamy następnym spodem,na to powoli wlewamy lekko zastygniętą galaretkę i odstawiamy do całkowitego zastygnięcia galaretki
Na zastygniętą galaretkę nakładamy resztę masy tortowej.Na masę kładziemy ostatnią warstwę spodu do tortów.Czekoladę łamiemy na kawałki wkładamy do garnuszka,zalewamy ok 50 ml wody i rozpuszczamy na małym ogniu.Czekoladę zostawiamy do ostygnięcia i żeby trochę zastygła.Tort polewamy czekoladą wstawiamy na ok 2 godz do lodówki.Dekorujemy wg uznania
Może nie jest rewelacyjny i twórczy (co dla niektórych nawet beznadziejny) ale to pierwszy tort który mi się udał.Nawet jak jest zrobiony z gotowych składników,to chciałam po prostu się pochwalić.