Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort z biszkoptem, przełożony dwoma kremami. Tort z polewą czekoladową i dekoracją z mleka w proszku.Tort na pożegnalne przyjęcie w małym gronie, zrobiłam dla siostry.
Przepis dnia
Wiele osób obawia się zakwasu,niepotrzebnie,to prosta sprawa.Ten chlebek jest...
Odsłon: 43532
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 148
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 883
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 430
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 148
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 883
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 430
Składniki
biszkopt-Ubić białka z solą i cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Do ubitych jajek przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Lekko wymieszać łopatką. Nie mieszać długo, żeby nie opadło. Wylać do tortownicy 27 cm.wyłożonej krążkiem papieru tylko na dole. Piec ok.30 min. w 175*. Wyjąć z piekarnika, obkroić boki, obrócić na ręcznik papierowy, zdjąć papier i odstawić do przestygnięcia. Przekroić na 3 blaty.Najlepiej upiec dzień wcześniej.
nasączenie-Mus rozmieszać z gorącą wodą.Spód biszkoptu włożyć do tortownicy, zabezpieczając wyżej boki. Nasączyć połową musu.
krem jagodowy-Żelatynę rozmieszać z gorącą wodą. Ostudzić do letniego.Śmietankę zmiksować z pudrem, potem śnieżką.Dodawać porcjami jogurt,serek i frużelinę. Ciągle miksując.Na koniec dolewać letniej żelatyny i krótko zmiksować. Zaraz wyłożyć do tortownicy. Przykryć drugim blatem biszkoptowym i nasączyć resztą musu.
krem stracciatello-Postąpić jak z poprzednim kremem. Z tym że tartą czekoladę dodać na koniec po żelatynie.Wymieszać już łopatką. Wyłożyć do tortownicy. Przykryć górą biszkoptu i schłodzić kilka godzin w lodówce.
Po schłodzeniu zdjąć obręcz z tortownicy i zabezpieczenia. Tort obrócić i ułożyć na paterze.
obłożenie-Nad parą rozpuścić czekolady w śmietance i ostudzić.Miękkie masło zmiksować z czekoladami i posmarować cały tort i schłodzić
polewa- Nad parą rozpuścić czekolady i masło w śmietance.Ostudzić do płynnego i polać górę tortu, tak że sople spłyną po boku.
ozdoby z mleka w proszku-Wymieszać mleko suche z pudrem, potem stopniowo dodawać po troszku mleka w płynie. Zagnieść jak na twarde ciasto.Formować ozdoby wcześniej. Ozdoby przetrzymywać w lodówce.
Ułożyć ozdoby na torcie i schłodzić w lodówce. Tort przechowywać w lodówce.
Przepisy Desery
Desery
Sernik pistacjowy
Desery
Babka piaskowa siostry Anastazji
Desery
Sernik ,,ZEBRA,,
Desery
Babka z zsiadłego mleka
Sernik pistacjowy
Znudziły Wam się tradycyjne serniki? Skorzystajcie z tego przepisu! Dodatek p...
Odsłon: 7
Babka piaskowa siostry Anastazji
Puszysta babka piaskowa, którą przygotujecie migusiem wykorzystując zaledwie...
Odsłon: 15