Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny,aromatyczny ,rozpływa się w ustach.Lekko winna masa z mascarpone dodaje smaku.Serdecznie Wam polecam:)
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3628
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 860
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 227
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34185
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 541
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3628
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 860
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 227
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34185
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 541
Składniki
Jabłka obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarła. Dać do rondla ,doprowadzić do zagotowania i wsypać 2 galaretki mieszać do ich rozpuszczenia. W tortownicy 25/25 cm na spodzie ułożyć herbatniki i wylać na nie przestudzoną masę jabłkową. Dać w chłodne miejsce do stężenia.
Na stężałe jabłka poukładać rurki waflowe,jeśli chcecie można dać więcej. Zrobić masę z mascarpone i kokosu. Śmietankę ubić na sztywno,dodać do serka. Wsypać cukier,skórkę z cytryny oraz sok. Wymieszać mikserem.Na końcu wsypać kokos i jeszcze raz wymieszać.
Na masę jabłkową wyłożyć krem,wyrównać i obficie posypać startą czekoladą.
Smacznego życzę!