Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jak widać na załączonym obrazku wygląda pysznie i taki jest!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1901
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3858
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 438
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1901
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3858
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 438
Składniki
Biszkopt jasny: ubijamy pianę z białek dodajemy cukier i żółtka. Ręcznie łączymy z mąką i proszkiem. Pieczemy w 180 st ok 25-30 minut sprawdzamy patyczkiem. Po ostudzeniu przecinamy na pół. Biszkopt jagodowy: ubijamy białka dodajemy cukier i galaretkę oraz żółtka. Łączymy delikatnie z mąką. Pieczemy j.w około 15 minut.
Masa jagodowa: ubijamy kremówkę i dolewamy sok odsączony z jagód. gdy się ubije dodajemy do ciepłej rozpuszczonej żelatyny łyżkę masy mieszamy energicznie i wlewamy do całości kremy. na końcu dodajemy jagody. krótko miksujemy i wyłączamy mikser.
Przekładamy tort w następującej kolejności: Biszkopt jasny-dżem-1/3kremu-biszkopt jagodowy-dżem-1/3 kremu-biszkopt jasny.
resztą kremu obkładamy tort.
dekorujemy wg własnego upodobnia bitą śmietaną lub śnieżką jak ja. Tort jest niezbyt trudny a efekt jak widać:)
smacznego!!!! :)