Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort kakaowo -jogurtowy"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Ubij mikserem masło z cu- krem, dodaj jajko, wymieszaj. Dodaj do masy mąkę, proszek do pieczenia, kakao i mleko. Wymieszaj na gładkie ciasto.
Przełóż ciasto do dwóch natłuszczonych i wyłożonych papierem form. Wstaw do gorącego piekarnika (180 st. C) i piecz 40 minut. Wystudź.
Wymieszaj jogurt z cukrem i kremówką, dodaj sok i rozpuszczoną w wodzie żelatynę.
Przekrój placki i przełóż warstwy kremem. Nie smaruj wierzchu. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
Połącz kakao z cukrem. Rozpuść kawę we wrzątku. Dodaj kakao z cukrem, wymieszaj blenderem. Wylej na ciasto, nim polewa wystygnie.
Więcej soku wyciśniesz z cytryny, jeżeli przed przekrojeniem przetoczysz ją kilkakrotnie po blacie, mocno dociskając dłonią.Źródło: Olivia