Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PYSZNY TORT Z DUŻĄ ILOŚCIĄ KOKOSÓW
BISZKOPT
- białka ubijamy na sztywną piane,dodajemy cukier,żółtka
-następnie przesiewamy mąkę z proszkiem i mieszamy.
Piekarnik nastawiamy na ok 170 C i pieczemy 35 min.
Upieczony biszkopt studzimy,a następnie przecinamy na 3 części.
KREM KOKOSOWY:
Mleko wlewamy do garnka,dodajemy wiórki i cukry i gotujemy
ok.30 min.
Odstawiamy i studzimy(masło dodajemy jeszcze do ciepłego
kremu,żeby mogło się rozpuścić.
Następnie odkładamy w zimne miejsce do wystudzenia,od czasu
do czasu mieszając.
KREM ŚMIETANOWY:
- śmietankę miksujemy z cukrami na sztywno
( odstawiamy do lodówki)
Czekolady (kazdą osobno rozpuszczamy w kąpieli wodnej)
Wlewamy do worka cukierniczego i na pergaminie malujemy
wzorki do końcowej dekoracji.Ja zrobiłam a'la kratki ;)
Gotowe wkładamy do lodówki,żeby czekolada mogła stwardnieć.
PRZEKŁADANIE:
1.Na pierwszy krążek biszkoptu dajemy 1/3 kremu kokosowego
i 1/4 ubitej śmietany.
2. Powtarzamy tą czynność na kolejnych krążkach.
3.Tort odkładamy do lodówki na ok.1 h
4.Następnie cały tort "smarujemy śmietaną"
- zostawiamy dosłownie tyle,żeby nam wystarczyło do
dekoracji.
5.kokos mieszamy z pokruszonymi ciasteczkami,i obsypujemy
boki tortu.
6.Robimy rozetki,układamy wafelki,i dekoracje czekoladowe.
Gotowe:) smacznego
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 14
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 30
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 122
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 476
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 426
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 14
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 30
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 122
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 476
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 426
Składniki
BISZKOPT - białka ubijamy na sztywną piane,dodajemy cukier,żółtka -następnie przesiewamy mąkę z proszkiem i mieszamy. Piekarnik nastawiamy na ok 170 C i pieczemy 35 min. Upieczony biszkopt studzimy,a następnie przecinamy na 3 części.
KREM KOKOSOWY: Mleko wlewamy do garnka,dodajemy wiórki i cukry i gotujemy ok.30 min. Odstawiamy i studzimy(masło dodajemy jeszcze do ciepłego kremu,żeby mogło się rozpuścić. Następnie odkładamy w zimne miejsce do wystudzenia,od czasu do czasu mieszając.
KREM ŚMIETANOWY: - śmietankę miksujemy z cukrami na sztywno ( odstawiamy do lodówki)
Czekolady (kazdą osobno rozpuszczamy w kąpieli wodnej) Wlewamy do worka cukierniczego i na pergaminie malujemy wzorki do końcowej dekoracji.Ja zrobiłam a'la kratki ;) Gotowe wkładamy do lodówki,żeby czekolada mogła stwardnieć.
PRZEKŁADANIE: 1.Na pierwszy krążek biszkoptu dajemy 1/3 kremu kokosowego i 1/4 ubitej śmietany. 2. Powtarzamy tą czynność na kolejnych krążkach. 3.Tort odkładamy do lodówki na ok.1 h 4.Następnie cały tort "smarujemy śmietaną" - zostawiamy dosłownie tyle,żeby nam wystarczyło do dekoracji. 5.kokos mieszamy z pokruszonymi ciasteczkami,i obsypujemy boki tortu. 6.Robimy rozetki,układamy wafelki,i dekoracje czekoladowe. Gotowe:) smacznego
Przepisy Desery
Desery
Kremówka
Desery
Ciasto z rabarbarem
Desery
Zawijaski drożdżowe z serem i jagodami
Desery
Tiramisu truskawkowe.
Kremówka
Klasyczna kremówka, to ciasto, które wymaga czasu na jej przygotowanie, lecz...
Odsłon: 79
Ciasto z rabarbarem
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 122