Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort makowy z kokosem"
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 55
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 30
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 57
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 331
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2553
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 55
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 30
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 57
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 331
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2553
Składniki
Biszkopt: białka ubij na sztywno. Miksując, porcjami dodawaj cukier i żółtka. Wsyp mąkę, proszek, mak i wymieszaj. Piecz ok. 25 min w temp. 170°C. Kiedy ciasto ostygnie, przekrój je na 2 blaty.
Blat: białka ubij na sztywno z cukrem. Wsyp wiórki, wymieszaj. Wlej do tortownicy wyłożonej papierem. Piecz 15 minut w temp. 180°C. Ostudź.
Krem: kremówkę ubij z cukrem pudrem oraz śmietanfiksami. Zmiksuj serek masacarpone, wymieszaj z kremówką.
Biszkopt posmaruj dżemem, częścią kremu. Połóż blat kokosowy. Posmaruj kremem, posyp płatkami migdałowymi, połóż blat kokosowy. Znów posmaruj kremem, nakryj biszkoptem. Resztą kremu pokryj wierzch i boki tortu, udekoruj dowolnie.
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Takie jest życie