Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik zrobiony z okazji Wigilii klasowej u córki
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 133
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1307
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1073
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 91
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 67
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 133
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1307
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1073
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 91
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 67
Składniki
Biszkopt: Ubijamy białka, w połowie ubijania dodajemy stopniowo cukier. Żółtka roztrzepać i pomalutku dodawać do białek ciągle mieszając. Dodać do masy jajecznej przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Piec około 35 min w 180 C Piekłam w tortownicy o średnicy około 26 cm.
Krem czekoladowy: Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem. Do roztopionej i wystudzonej czekolady dodać serek philadelphia połączyć składniki. Czekoladę z serkiem dodać do ubitej śmietany i miksować krótko na niskich obrotach.
Biszkopt podzielić na trzy krążki. Każdy nasączyć (ja miałam herbatę), posmarować cienką warstwą dżemu w moim przypadku był to dżem truskawkowy domowej roboty. A na koniec krem czekoladowy. W ten sposób posmarować drugi blat biszkoptu. Jak widać ja tort ozdobiłam masą plastyczną więc wierzch całego tortu posmarowałam masą maślaną i obłożyłam tort masa cukrową. Całość ozdobiłam figurkami z tej masy :)