Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort idealny na urodziny maluchów;) Jednakże ze względu na składniki przeznaczony dla pełnoletnich wielbicieli łakoci;)
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4458
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1062
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3128
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38788
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4458
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1062
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3128
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38788
Składniki
BISZKOPTY: Z podanych składników pieczemy dwa biszkopty, które po wystudzeniu dzielimy na dwa blaty. Można też upiec 4 biszkopty.
FRUŻELINA: Wiśnie gotujemy z cukrem. Dodajemy galaretkę i mieszamy do momentu rozpuszczenia się galaretki. Stawiamy na palnik i doprowadzamy do wrzenia, dodajemy mąkę ziemniaczaną rozmąconą w pół szklanki wody. Całość doprowadzamy do wrzenia i studzimy.
KREM: W 100 ml kremówki rozpuszczamy czekoladę i trufle i studzimy. Resztę kremówki ubijamy ze śmietanfixami i cukrem pudrem, dodajemy mascarpone i wystudzoną masę truflową.
Biszkopt ponczujemy i wykładamy na niego pół frużeliny i następnie 1/4 kremu. Przykrywamy drugim blatem, ponczujemy i przyklywamy 1/4 kremu. Przykrywamy trzecim blatem, ponczujemy, wykładamy na niego resztę frużeliny i 1/4 kremu. Przykrywamy czwartym blatem i ponczujemy. Wkładamy na kilka godzin do lodówki. Wycinamy kształt misia. Równie dobrze można wyciąć pożądany kształt z suchych biszkoptów i później je przełożyć.
KREM DO DEKORACJI Kakao rozpuszczamy w bardzo małej ilości wody, by powstała bardzo gesta pasta. Ubijamy kremówkę z cukrem i śmietanfixem. Dodajemy mascarpone. Odkładamy kilka łyżek do wykonania brzuszka, oczu, pyszczka i łapek u misia. Kokardkę robimy przez dodanie odrobiny czerwonego barwnika do łyżki białego kremu. Do reszty kremu dodajemy pastę z kakao i mieszamy. Dekorujemy naszego "pluszaka".