Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort nugatowy z truskawkami i bitą śmietaną"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 312
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 503
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 312
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 503
Składniki
Białka ubij z cukrem. Żółtka utrzyj z 1 opakowaniem cukru waniliowego. Masy połącz, dodaj mąkę, 4 łyżki oleju i siekane migdały. Ciasto wlej do tortownicy. Piecz 45 minut w 160 st. Pokrój na 3 blaty.
Nugatowe batony rozpuść w gorącej kąpieli wodnej. Utrzyj z masłem i 40 ml rumu na krem. Owoce umyj, pokrój. Galaretkę przygotuj wg przepisu. 250 ml kremówki ubij z cukrem waniliowym.
Jeden blat posmaruj masą nugatową, przykryj drugim blatem. Posmaruj go dżemem, rozłóż część truskawek i bitej śmietany. Na ostatni blat wyłóż resztę owoców. Zalej tężejącą galaretką. Schłodź w lodówce. Ozdób resztą śmietany.
Czas ok. 80 min; porcja – 430 kcal, cena 1,50 zł.Źródło: Świat kobiety