Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort nugatowy z truskawkami i bitą śmietaną"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 520
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 585
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 135
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 520
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 585
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 135
Składniki
Białka ubij z cukrem. Żółtka utrzyj z 1 opakowaniem cukru waniliowego. Masy połącz, dodaj mąkę, 4 łyżki oleju i siekane migdały. Ciasto wlej do tortownicy. Piecz 45 minut w 160 st. Pokrój na 3 blaty.
Nugatowe batony rozpuść w gorącej kąpieli wodnej. Utrzyj z masłem i 40 ml rumu na krem. Owoce umyj, pokrój. Galaretkę przygotuj wg przepisu. 250 ml kremówki ubij z cukrem waniliowym.
Jeden blat posmaruj masą nugatową, przykryj drugim blatem. Posmaruj go dżemem, rozłóż część truskawek i bitej śmietany. Na ostatni blat wyłóż resztę owoców. Zalej tężejącą galaretką. Schłodź w lodówce. Ozdób resztą śmietany.
Czas ok. 80 min; porcja – 430 kcal, cena 1,50 zł.Źródło: Świat kobiety