Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takim torcikiem osładzaliśmy sobotnie, jesienne popołudnie. Tort zbudowany z plastrów biszkopta, przełożonych kremem z serka mascarpone i bitej śmietany z warstwą powideł z czarnych jagód. Tort jest mocno nasączony, udekorowany kolorowymi kwiatkami i motylami do tortów.
szybkie proste i przede wszystkim...mocno witaminowe:)
Odsłon: 15549
Bardzo smaczna, szybka i zdrowa wloska salatka z kopru wloskiego i pomaranczy...
Odsłon: 5383
Dzisiaj prosta i szybka ale i pyszna zapiekanka rodzinna . Polecam
Odsłon: 200
Placki po węgiersku jest obecnie chyba najbardziej uwielbianym przez Polaków...
Odsłon: 1567
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 341
Dzisiaj prosta i szybka ale i pyszna zapiekanka rodzinna . Polecam
Odsłon: 200
Placki po węgiersku jest obecnie chyba najbardziej uwielbianym przez Polaków...
Odsłon: 1567
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 341
Składniki
Wykonanie biszkoptu: Z jajek oddzielamy żółtka od białek. Z białek ubijamy sztywną pianę. Gdy piana będzie sztywna dodajemy stopniowo cukier cały czas miksując. Do ubitej z cukrem piany stopniowo dodajemy po 1 żółtku cały czas miksując. Do ubitej masy jajecznej dodajemy stopniowo przesianą mąkę i delikatnie mieszamy patką lub łyżką. Wymieszaną masę wykładamy do wcześniej przygotowanej, wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Papier wykładamy tylko na dnie tortownicy. Ciasto równamy w formie i pieczemy około 45-50 minut w temperaturze 160 stopni Celsjusza. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i opuszczamy na blat stołu z wysokości około pół metra. Biszkopt na pewno nie opadnie. Biszkopt wyjmujemy z formy, studzimy i jeżeli jest całkowicie ostudzony, możemy go kroić na plastry o grubości 1,5-2 centymetry.
Wykonanie kremu: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i aromatem waniliowym na sztywno. Dodajemy ser mascarpone oraz kakao i ponownie miksujemy na bardzo małych obrotach.
Wykonanie tortu: Układamy spodni plaster biszkoptu na płaskiej podkładce, nasączamy go kawą, rozsmarowujemy powidła z czarnych jagód. Na warstwę z powidłami nakładamy warstwę kremu. Na wysmarowany plaster kremem nakładamy kolejny plaster biszkoptu i nasączamy, oraz nakładamy warstwę kremu, krem równamy i nakładamy ostatni plaster biszkoptu z którym robimy tak samo jak przy poprzednich. Górę i boki tortu okładamy kremem. Tort dekorujemy kwiatkami, zielonymi listkami, motylkami i koralikami do dekoracji tortów, według uznania. Zrobiony tort wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie możemy konsumować. Smacznego !!!
Przepisy Desery
Desery
BUŁKI DROŻDŻOWE BEZ JAJEK Z POWIDŁAMI
Desery
Serniczek na zimno
Desery
Jogurtowiec z truskawkami
Desery
truskawkowa kostka straciatella
BUŁKI DROŻDŻOWE BEZ JAJEK Z POWIDŁAMI
Co powiecie na bułki drożdżowe bez dodatku jajek ? mam dla was mój sprawdzony...
Odsłon: 76
Serniczek na zimno
Serniczek na zimno to nie tylko pyszna i słodka propozycja na deser, ale cias...
Odsłon: 6129