Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort na urodziny czy imieniny, tort na imprezy. Tort o smaku porzeczek z ciastem czekoladowym. Góra z polewą czekoladową i ozdobami cukrowymi.
ciasto-Masło wraz z połamaną czekoladą, roztopić nad parą. Ostudzić do letniego.Białka ubić z połową pudru. Czekolady przełożyć do innej miski i dodać żółtka, resztę pudru i cukier waniliowy. Zmiksować, przesiać tutaj mąkę z proszkiem i dalej zmiksować. Dodać pianę z białek i można na niskich obrotach, wkręcić. Ale nie długo i wylać do tortownicy 27 cm, wyłożonej papierem do pieczenia, tylko na spodzie.
Piec w 175* ok.30-35 min.(sprawdzić patyczkiem).Po przestygnięciu, przekroić na 3 blaty.
krem z czarną porzeczką-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem i śmietan-fixem.Nie przerywać miksowania i dodawać porcjami ser i jogurt. Na koniec dolewać żelatynę i krótko zmiksować. Wyłożyć i rozsmarować w tortownicy.
Przykryć 2 blatem.
krem z czerwonej porzeczki-Postąpić jak z czarną.Wyłożyć do tortownicy.
Przykryć 3 blatem i schłodzić kilka godzin w lodówce.
Zdjąć obręcz z tortownicy i ułożyć tort na paterze.
polewa-Rozpuścić czekolady z masłem i mlekiem. Troszkę przestudzić i polać górę tortu.
Szybciej zrobić dekoracje z masy plastycznej.
Na jeszcze nie zastygłej polewie, ułożyć dekoracje.
Tort przetrzymywać w lodówce.
Kroić ostrym i ciepłym nożem.
Słodko-kwaskowy, lekki i orzeźwiający - idealny na letnią niedzielę.
Odsłon: 1753
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 51
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 51
Składniki
ciasto-Masło wraz z połamaną czekoladą, roztopić nad parą. Ostudzić do letniego.Białka ubić z połową pudru. Czekolady przełożyć do innej miski i dodać żółtka, resztę pudru i cukier waniliowy. Zmiksować, przesiać tutaj mąkę z proszkiem i dalej zmiksować. Dodać pianę z białek i można na niskich obrotach, wkręcić. Ale nie długo i wylać do tortownicy 27 cm, wyłożonej papierem do pieczenia, tylko na spodzie. Piec w 175* ok.30-35 min.(sprawdzić patyczkiem).Po przestygnięciu, przekroić na 3 blaty.
krem z czarną porzeczką-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem i śmietan-fixem.Nie przerywać miksowania i dodawać porcjami ser i jogurt. Na koniec dolewać żelatynę i krótko zmiksować. Wyłożyć i rozsmarować w tortownicy. Przykryć 2 blatem.
krem z czerwonej porzeczki-Postąpić jak z czarną.Wyłożyć do tortownicy. Przykryć 3 blatem i schłodzić kilka godzin w lodówce. Zdjąć obręcz z tortownicy i ułożyć tort na paterze.
polewa-Rozpuścić czekolady z masłem i mlekiem. Troszkę przestudzić i polać górę tortu.
Szybciej zrobić dekoracje z masy plastycznej.
Na jeszcze nie zastygłej polewie, ułożyć dekoracje. Tort przetrzymywać w lodówce.
Kroić ostrym i ciepłym nożem.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto mrowisko z truskawkami
Desery
Ciasto na zimno z mascarpone i bananami
Desery
Tarta cytrynowa z mascarpone
Desery
Sernik na zimno z owocami. Idealne ciasto na upały
Ciasto mrowisko z truskawkami
Pyszne ciasto mrowisko z truskawkami zapraszam po przepis .
Odsłon: 19
Ciasto na zimno z mascarpone i bananami
Szybka propozycja na słodki deser bez pieczenia. Wyśmienite ciasto na kruchym...
Odsłon: 33