Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort na urodziny czy imieniny, tort na imprezy. Tort o smaku porzeczek z ciastem czekoladowym. Góra z polewą czekoladową i ozdobami cukrowymi.
ciasto-Masło wraz z połamaną czekoladą, roztopić nad parą. Ostudzić do letniego.Białka ubić z połową pudru. Czekolady przełożyć do innej miski i dodać żółtka, resztę pudru i cukier waniliowy. Zmiksować, przesiać tutaj mąkę z proszkiem i dalej zmiksować. Dodać pianę z białek i można na niskich obrotach, wkręcić. Ale nie długo i wylać do tortownicy 27 cm, wyłożonej papierem do pieczenia, tylko na spodzie.
Piec w 175* ok.30-35 min.(sprawdzić patyczkiem).Po przestygnięciu, przekroić na 3 blaty.
krem z czarną porzeczką-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem i śmietan-fixem.Nie przerywać miksowania i dodawać porcjami ser i jogurt. Na koniec dolewać żelatynę i krótko zmiksować. Wyłożyć i rozsmarować w tortownicy.
Przykryć 2 blatem.
krem z czerwonej porzeczki-Postąpić jak z czarną.Wyłożyć do tortownicy.
Przykryć 3 blatem i schłodzić kilka godzin w lodówce.
Zdjąć obręcz z tortownicy i ułożyć tort na paterze.
polewa-Rozpuścić czekolady z masłem i mlekiem. Troszkę przestudzić i polać górę tortu.
Szybciej zrobić dekoracje z masy plastycznej.
Na jeszcze nie zastygłej polewie, ułożyć dekoracje.
Tort przetrzymywać w lodówce.
Kroić ostrym i ciepłym nożem.
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 956
Sałatka z brokułem, szynką i makaronem należy do moich ulubionych. Jest smacz...
Odsłon: 249
Placki z cukinii to ciekawa alternatywa dla klasycznych placów ziemniaczanych...
Odsłon: 219
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 956
Sałatka z brokułem, szynką i makaronem należy do moich ulubionych. Jest smacz...
Odsłon: 249
Placki z cukinii to ciekawa alternatywa dla klasycznych placów ziemniaczanych...
Odsłon: 219
Składniki
ciasto-Masło wraz z połamaną czekoladą, roztopić nad parą. Ostudzić do letniego.Białka ubić z połową pudru. Czekolady przełożyć do innej miski i dodać żółtka, resztę pudru i cukier waniliowy. Zmiksować, przesiać tutaj mąkę z proszkiem i dalej zmiksować. Dodać pianę z białek i można na niskich obrotach, wkręcić. Ale nie długo i wylać do tortownicy 27 cm, wyłożonej papierem do pieczenia, tylko na spodzie. Piec w 175* ok.30-35 min.(sprawdzić patyczkiem).Po przestygnięciu, przekroić na 3 blaty.
krem z czarną porzeczką-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem i śmietan-fixem.Nie przerywać miksowania i dodawać porcjami ser i jogurt. Na koniec dolewać żelatynę i krótko zmiksować. Wyłożyć i rozsmarować w tortownicy. Przykryć 2 blatem.
krem z czerwonej porzeczki-Postąpić jak z czarną.Wyłożyć do tortownicy. Przykryć 3 blatem i schłodzić kilka godzin w lodówce. Zdjąć obręcz z tortownicy i ułożyć tort na paterze.
polewa-Rozpuścić czekolady z masłem i mlekiem. Troszkę przestudzić i polać górę tortu.
Szybciej zrobić dekoracje z masy plastycznej.
Na jeszcze nie zastygłej polewie, ułożyć dekoracje. Tort przetrzymywać w lodówce.
Kroić ostrym i ciepłym nożem.
Przepisy Desery
Desery
Rurki z kremem
Desery
Idealny biszkopt siostry Anastazji
Desery
Szarlotka sypana
Desery
Podstawowy przepis na biszkopt kakaowy z 6 jaj
Rurki z kremem
Rurki z kremem to klasyczny deser, który popularność zdobył dzięki serwowaniu...
Odsłon: 47
Idealny biszkopt siostry Anastazji
Biszkopt to jeden z podstawowych wypieków, który stanowi podstawę tortów i wi...
Odsłon: 439