Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super ciacho którym chciałam się z Wami podzielić, chociaż przepis też ściągnięty z internetu z małymi modyfikacjami :)))
Polecam.
Odsłon: 139
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 89
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 660
Polecam.
Odsłon: 139
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 89
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 660
Składniki
Biszkopt: żółtka oddzielić od białek, 1 białko odłożyć, resztę ubić na sztywną pianę dodając 2 łyżki zimnej wody i 9 łyżek cukru, następnie kolejno dodawać po żółtku i na końcu wmieszać całą mąkę tortową, 5 łyżek mąki ziemniaczanej i proszek do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę dodać 10 łyżek cukru i ubijać dalej aż piana zrobi się błyszcząca.Wyłożyć ją nierówno na biszkopt robiąc odstęp 1cm. od brzegu, piec 30 min. w tem. 180C.
Rabarbar pokroić na małe kawałki i zalać 3/4 szkl. wody i gotować aż rabarbar będzie miękki dodać sypką galaretkę i mieszać do całkowitego jej rozpuszczenia. Gdyby masa była za mało słodka można dosłodzić.
Ser: sery, cukier puder i cukier waniliowy wymieszać dodać ubitą śmietankę wymieszana z rozpuszczona żelatyną. Wystudzony biszkopt przekroić na pół posmarować masą rabarbarową włożyć na chwilkę do lodówki żeby masa stężała na nią wyłoyć masę serową i przykryć drugą połową biszkoptu z bezą, ja posypałam wierzch dodatkowo kakaem. Wstawić do lodówki, najlepszy na drugi dzień. Smacznego :)))))