Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 42
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 178
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 42
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 178
Składniki
Sernik: miękkie masło ucieram z cukrem, dodaję po żółtku. Dokładam ser, mąki i proszek, ucieram. Białka ubijam, mieszam z masą. Nakładam do tortownicy z pergaminem. Piekę 60 min w 180 st. Studzę w otwartym piekarniku, wyjmuję z formy.
Ciasto: białka ubijam. Dodaję cukier i żółtka, miksuję. Dosypuję mąki i proszek, mieszam. Wlewam zimne masło i wsypuję orzechy (najlepiej włoskie). Wlewam do tortownicy (z pergaminem). Piekę 40 min w 180 st. Studzę, kroję na 2 blaty.
Masło na krem ucieram z cukrem. Dodaję po łyżce śmietany. Na paterze układam blat, smaruję 1/3 kremu. Wykładam ser, smaruję 1/2 pozostałego kremu i przykrywam drugim blatem. Boki i boki pokrywam resztą kremu. Dekoruję zmielonymi i całymi orzechami, chłodzę przez noc. ok. 120 min + chłodzenie. 1 porcja ok. 470 kcal.Źródło: Tina