Do góry

Desery Przepis na:

Tort śmietanowo-owocowy z musem brzoskwiniowym

Tort śmietanowo-owocowy z musem brzoskwiniowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 360

Dodano:

Odsłon: 1662

TORT BARDZO OWOCOWY.IDEALNY NA SPECJALNE OKAZJE.

Składniki

  • BISZKOPT:
  • 12 JAJEK
  • 1 SZKL.CUKRU
  • 12 ŁYŻEK MĄKI PRZENNEJ
  • 2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
  • MUS BRZOSKWINIOWY:
  • 2 PUSZKI BRZOSKWIŃ W SYROPIE
  • 3 GALARETKI BRZOSKWINIOWE
  • KREM ŚMIETANOWY:
  • 1 LITR ŚMIETANY 36%
  • 4 CUKRY WANILIOWE
  • DODATKI:
  • MIX RÓŻNYCH OWOCÓW
  • ZBLENDOWANE CIASTECZKA DO OBSYPANIA BOKÓW TORTU
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Tort śmietanowo-owocowy z musem brzoskwiniowym

Przygotowanie

  1. BISZKOPT:
    -oddzielamy białka od żółtek,miksujemy na sztywną pianę.
    -dodajemy cukier i żółtka,miksujemy do połączenia
    -dodajemy przesianą mąkę z proszkiem
    - rozgrzewamy piekarnik do 170C i pieczemy ok 30-35 m
    ( tortownica 32cm)

  2. MUS BRZOSKWINIOWY:
    - brzoskwinie wraz z syropem blendujemy na gładko
    -doprowadzamy do wrzenia i wsypujemy galaretki
    - odstawiamy do tężenia

  3. -Śmietanę z cukrami waniliowymi miksujemy na sztywny krem

  4. -biszkopty dzielimy na 3 równe części
    -na pierwszą część dajemy część musu (warstwa ok 3 cm)
    - kolejna warstwa śmietany
    - następna mus
    Odstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę.
    Następnie na warstwę musu dodajemy warstwę śmietany i wygładzamy.

    Tort odstawiamy na 3 godziny do lodówki.

  5. Po schłodzeniu,boki tortu obsypujemy zblendowanymi ciasteczkami.
    Brzegi tortu dekorujemy rozetkami ze śmietany i układamy owoce.

    SMACZNEGO !

    Tort pracochłonny,ale warto :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 10 stycznia 2018 Leżę, normalnie leżę, jak się podniosę, to napiszę ;)

Tort z bajki, nie mam więcej pytań :D
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ErJot 10 stycznia 2018 Tort idealny na specjalne okazje - oj tam chętnie bym go spróbowała i bez okazji:) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń