Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 360
Dodano: 10.01.2018
Odsłon: 1662
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
BISZKOPT:
-oddzielamy białka od żółtek,miksujemy na sztywną pianę.
-dodajemy cukier i żółtka,miksujemy do połączenia
-dodajemy przesianą mąkę z proszkiem
- rozgrzewamy piekarnik do 170C i pieczemy ok 30-35 m
( tortownica 32cm)
MUS BRZOSKWINIOWY:
- brzoskwinie wraz z syropem blendujemy na gładko
-doprowadzamy do wrzenia i wsypujemy galaretki
- odstawiamy do tężenia
-Śmietanę z cukrami waniliowymi miksujemy na sztywny krem
-biszkopty dzielimy na 3 równe części
-na pierwszą część dajemy część musu (warstwa ok 3 cm)
- kolejna warstwa śmietany
- następna mus
Odstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę.
Następnie na warstwę musu dodajemy warstwę śmietany i wygładzamy.
Tort odstawiamy na 3 godziny do lodówki.
Po schłodzeniu,boki tortu obsypujemy zblendowanymi ciasteczkami.
Brzegi tortu dekorujemy rozetkami ze śmietany i układamy owoce.
SMACZNEGO !
Tort pracochłonny,ale warto :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Nevermore 10 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Leżę, normalnie leżę, jak się podniosę, to napiszę ;)Tort z bajki, nie mam więcej pytań :D Odpowiedzi: 1 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz

ErJot 10 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Tort idealny na specjalne okazje - oj tam chętnie bym go spróbowała i bez okazji:) Odpowiedzi: 2 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz