Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik przyozdobiłem winogronem, w sezonie użyłbym malin, truskawek, porzeczek...
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 55
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 125
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 44
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 55
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 125
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 44
Składniki
Szpinak rozmroziłem, odsączyłem na sitku i skropiłem sokiem z cytryny.
Jajka utarłem z cukrem na puszystą pianę, powoli dodałem olej, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodę. Na koniec dorzuciłem szpinak i delikatnie wymieszałem. Piekłem 60 minut w 180 stopniach.
Śmietanę ubiłem i dodawałem powoli mascarpone (nie daję cukru) wymieszałem. Z góry ciasta odkroiłem cienki placek na pokruszenie. Resztę ciasta przekroiłem na połowę. Dolną połowę posmarowałem dżemem wiśniowym, na to dałem warstwę kremu, przykryłem drugim plackiem który również posmarowałem kremem. Krem posypałem pokruszonym ciastem. Przyozdobiłem winogronami.