Do góry

Desery Przepis na:

Tort Winogronowy

Tort Winogronowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 9

Dodano:

Odsłon: 162

Lekki, pyszny tort winogronowy. Wyjątkowy wygląd zachwyci niejednego łakomczucha...

Składniki

  • 9 jaj
  • 1 1/2 szklanki cukru
  • 1 1/2 szklanki mąki tortowej
  • 1/2 szklanki kakao
  • 9 łyżek wrzącej wody
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 l. śmietany łaciatej
  • 3 łyżki cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 1 1/2 łyżeczki żelatyny
  • galaretka winogronowa
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z podanych składników upiec biszkopt. Przekroić biszkopt na połowę i
    naponczować.

  2. Śmietanę schłodzić, ubić z cukrem i cukrem waniliowym, przełożyć ciasto.
    Ułożyć winogrona i posmarować tężejącą galaretką winogronową. Ciasto schłodzić
    w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń