Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort z kremem kawowym"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
Składniki
Do szklanki ciepłej herbaty wlej 50 ml rumu. Dodaj sok wyciśnięty z cytryny, wymieszaj ponczu. Gotowe blaty biszkoptowe (czekoladowe) rozłóż na desce. Każdy skrop herbacianym ponczem. Najwilgotniejsze powinny być brzegi.
Krem kawowy przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Odstaw na 30 minut do lodówki, aby masa lekko stężała. Czekoladę rozpuść w rondelku z łyżką oleju. Odstaw do ostudzenia.
Nasączone blaty biszkoptowe przełóż kremem kawowym i delikatnie dociśnij. Resztą kremu posmaruj wierzch i boki tortu. Udekoruj czekoladowymi różyczkami i rozetkami z bitej śmietany. Polej rozpuszczoną gorzką czekoladą.
Czas 120 min; porcja – 370 kcal, cena 3 zł.Źródło: Świat kobiety