Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort dla dorosłych.Mocno alkoholowy i bardzo smaczny.Lekki ,pachnący pomarańczą ,miętą ,rozpływa się w ustach. Szybki do zrobienia i bez pieczenia. Serdecznie polecam:)
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24773
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 76
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24773
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 76
Składniki
Zaparzyć kawę ,zalać szklanką wrzątku.Zostawić do wystudzenia. Do zimnej kawy wlać 70ml rumu. Tortownicę 25/25cm wyłożyć folią aluminiową. Na spód dać biszkopty i naponczować kawą z rumem.
Śmietanki ubić z dodatkiem 4 łyżek cukru pudru i śmietan-fixem. Do miski wyłożyć serki ,dodać ubite śmietanki,zmiksować. Masę podzielić na dwie części. Do jednej części wlać likier pomarańczowy. Masę wyłożyć na biszkopty i przykryć następnymi,które również ponczujemy kawą z rumem. Druga warstwa miętowa ,ją dzielimy na pół ,część zostawiamy na posmarowanie wierzchu torta. Po wyłożeniu warstwy miętowej znów układamy biszkopty ,które ponczujemy,i dajemy ostatnią warstwę masy miętowej.
Dekorujemy owocami .
Tort dać do lodówki na kilka godz.
Smacznego życzę!