Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort z PRL-u"
Puszysty czekoladowo-kawowy deser znutką migdałową na każdą okazję.POLECAM!
Odsłon: 12491
Maliny i czekolada czyli delikatny, puszysty, a zarazem kaloryczny deser w kt...
Odsłon: 2068
Składniki
. Ciasto: białka ubij ze szczyptą soli. Ubijając, wsypuj cukier. Dodaj żółtka, delikatnie połącz. Wsyp przesianą mąkę z proszkiem, wlej stopioną, ostudzoną margarynę.
Połącz. Ciasto wlej do tortownicy o śr. 20 cm. Piecz 45 min w 180°C. Krem: jajka utrzyj z cukrem. Miskę postaw na garnku z gotującą się wodą, zalej mlekiem, ubijaj na parze, aż zgęstnieją. Ostudź. Porcjami dodawaj masło, sok pomarańczowy i kilka kropli aromatu, ucierając. Pod koniec wlej spirytus.
Ciasto przekrój na trzy krążki, nasącz herbatą z sokiem. Spód posmaruj połową dżemu, ułóż warstwę kremu. Ułóż drugi placek i kolejno podane warstwy. Wierzch i boki udekoruj resztą kremu.Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Bułeczki z rabarbarem
Desery
Ciasto francuskie z budyniem i truskawkami
Desery
Ciasto w 5 minut
Desery
Ciasto Pierwszy taniec
Bułeczki z rabarbarem
Sezon na rabarbar jest bardzo krótki, dlatego korzystajmy. Jeżeli mamy włas...
Odsłon: 5
Ciasto francuskie z budyniem i truskawkami
Ekspresowy deser z ciasta francuskiego, budyniu i truskawkek. Przygotujecie g...
Odsłon: 67