Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
TORTA DE SANTIAGO... koniecznie z lodami
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 72
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 261
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 273
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 72
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 261
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 273
Składniki
Tortownicę o średnicy ok. 23 cm posmarować masłem i oprószyć zwykłą mąką. Piekarnik nagrzać do 150 stopni C. Jajka ubijać z cukrem, skórką z cytryny oraz cynamonem na gęstą i jednolitą masę. Dodać mąkę migdałową i delikatnie wymieszać szpatułką lub krótko zmiksować na minimalnych obrotach miksera na jednolitą masę. Wylać ciasto do przygotowanej tortownicy, wstawić do piekarnika i piec przez ok. 35 - 40 minut (do suchego patyczka). Wyjąć i ostudzić. Posypać cukrem pudrem. Kroić na małe kawałeczki. Można podawać z gałką lodów.