Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tortilla warzywna"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Składniki
Obie mąki przesiej do misy. Wlej około szklanki letniej wody, dodaj roztopione masło i posól. Wyrób elastyczne ciasto. Zagnieć kulę, przykryj ściereczką i odstaw na 15 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
W tym czasie pokrój warzywa w drobną kostkę (z pomidorów zdejmij wcześniej skórkę). Podduś je na oliwie i dopraw do smaku.
Ciasto podziel na 10 równych kawałków, ulep z nich kulki, a następnie każdą z nich rozwałkuj na okrągły placek. Usmaż z dwóch stron na suchej patelni.
Gdy tortille będą gotowe, napełnij je farszem. Możesz je polać dowolnym sosem.Źródło: Telemax