Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto na Wielkanocny stół.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10463
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336791
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4412
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423964
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10463
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336791
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4412
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423964
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z połową cukru, wbić jajka, dosypać resztę cukru i utrzeć na gładko. Następnie wlać ciepłe mleko, roztopione przestudzone masło i dokładnie wyrobić.
Przykryć ściereczką i odstawić na 8 godzin. Po tym czasie wsypać mąkę, cukier waniliowy i jak chcemy to możemy dodać bakalie.
Dokładnie wymieszać, przełożyć do przygotowanej formy z kominkiem. Włożyć do ciepłego piekarnika i przy otwartych drzwiczkach trzymać ciasto przez 20 minut.
Następnie zamknąć piekarnik i piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut, dla pewności sprawdzić patyczkiem. Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu posypać cukrem pudrem.