Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto na Wielkanocny stół.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 805
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1932
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 429
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 805
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1932
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 429
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z połową cukru, wbić jajka, dosypać resztę cukru i utrzeć na gładko. Następnie wlać ciepłe mleko, roztopione przestudzone masło i dokładnie wyrobić.
Przykryć ściereczką i odstawić na 8 godzin. Po tym czasie wsypać mąkę, cukier waniliowy i jak chcemy to możemy dodać bakalie.
Dokładnie wymieszać, przełożyć do przygotowanej formy z kominkiem. Włożyć do ciepłego piekarnika i przy otwartych drzwiczkach trzymać ciasto przez 20 minut.
Następnie zamknąć piekarnik i piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut, dla pewności sprawdzić patyczkiem. Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu posypać cukrem pudrem.