Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tradycyjne buraki na maśle"
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 25
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 117
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 954
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 25
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 117
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 954
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 190 st. C. Buraki dokładnie natrzyj oliwą i zawiń każdy osobno w folię aluminiową. Ułóż na blasze i piecz w piekarniku, 45-60 minut, aż będą miękkie. Odstaw na 10 minut, by ostygły. Potem obierz i pokrój na plastry o grubości 0,5 cm.
Roztop masło w rondlu, dodaj pietruszkę, przypraw solą i pieprzem. Wrzuć plastry buraków i zamieszaj, żeby dobrze pokryły się masłem. Podsmażaj przez 5-10 minut, po czym skrop odrobiną octu balsamicznego. Podawaj gorące.Źródło: Olivia