Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na świątecznym stole nie może zabraknąć tradycyjnego makowca własnego wypieku. Dzięki zastosowaniu gotowych składników, możemy przygotować go bardzo szybko.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 986
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 986
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
Gotowe ciasto drożdżowe należy wyjąć z lodówki ok. 20 minut przed przygotowaniem. Jeśli chcesz zrobić własne ciasto, przygotuj je według sprawdzonego przepisu.
Rozgrzać piekarnik do 180ºC.
Ciasto rozwałkować i wysmarować masą makową (czym grubsza warstwa tym lepiej). Zwinąć w rulon. Tak przygotowany makowiec wyłożyć na blachę i posmarować roztrzepanym białkiem.. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na ok. 45 min.
Gotowe ciasto polać lukrem i posypać bakaliami wg upodobań.