Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwodzi smakiem, na pewno oczaruje gości!!!!
Po romantycznej kolacji we dwoje czas na przepyszny deser brzoskwiniowy z mi...
Odsłon: 12926
W Wielkanoc bez wątpienia królową wszystkich wypieków jest babka, dlatego rów...
Odsłon: 752
Idealne ciasto dla miłośnikow kokosowego smaku. Rafaello na herbatikach w dod...
Odsłon: 46939
Makaron z kurczakiem i szpinakiem to propozycja na szybki i smaczny obiad dla...
Odsłon: 1546
W Wielkanoc bez wątpienia królową wszystkich wypieków jest babka, dlatego rów...
Odsłon: 752
Idealne ciasto dla miłośnikow kokosowego smaku. Rafaello na herbatikach w dod...
Odsłon: 46939
Makaron z kurczakiem i szpinakiem to propozycja na szybki i smaczny obiad dla...
Odsłon: 1546
Składniki
Na patelni rozpuszczamy połowę masła. Dodajemy zmielone migdały, orzechy laskowe i bułkę tartą oraz 4 łyżki cukru. Dokładnie mieszamy i smażymy na wolnym ogniu, aż do zrumienienia. Gotową masę przekładamy do miski i ugniatamy widelcem, aby pozbyć się grudek. Odstawiamy do ostudzenia.
Jabłka obieramy, dzielimy na cząstki i kroimy na mniejsze części. W garnku rozpuszczamy resztę masła, wrzucamy jabłka. Po kilku minutach dodajemy cynamon i wlewamy 80 ml wody. Dusimy ok. 20 min na mocnym ogniu, aż do powstania musu. Jeśli masa jabłkowa nie jest jednolita miksujemy ją blenderem lub w mikserze.
Śmietanę ubijamy z łyżką cukru.
Gdy wszystkie składniki są już zimne układamy je warstwami w szklankach (najlepiej szerokich i niewysokich): jabłka, śmietanę, orzechy, jabłka, śmietanę orzechy. Wstawiamy na chwilę do lodówki i podajemy.
Przepisy Desery
Desery
Biało-czarne ciasto z morelami
Desery
Łabędzi puch
Desery
Mazurek wielkanocny Magdy Gessler
Desery
Mazurek kajmakowy
Biało-czarne ciasto z morelami
Propozycja na szybkie ciasto z morelami. Smaczne i lekkie. Polecam!
Odsłon: 14
Łabędzi puch
Łabędzi puch to ciasto, którego nazwa zobowiązuje. Śnieżnobiałe wiórki kokoso...
Odsłon: 1200