Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Trójkąciki z pianką malinową"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 337
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 337
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Białka ubij mikserem na sztywno, pod koniec wsypując cukier. Następnie dodawaj po jednym żółtku. Na koniec wsyp mąkę, wymieszaj łyżką. Ciasto przelej do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 20 min w temperaturze 180°C.
3 łyżeczki żelatyny rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku. Do 50 dag malin dodaj połowę soku z cytryny oraz cukier. Podgrzewaj, aż owoce się rozpadną. Przetrzyj przez sitko. Do musu wlej ciepłą żelatynę, wymieszaj. Śmietankę ubij na sztywno. Wlej mus z żelatyną, delikatnie wymieszaj. Masę przelej na wystudzony spód biszkoptowy, wstaw do lodówki.
Resztę żelatyny rozpuść w niewiel kiej ilości wrzątku. Do 40 dag malin dodaj cukier puder i sok z cytryny, podgrzej, przetrzyj przez sitko. Dodaj żelatynę, wymieszaj. Wylej na stężałą piankę, wstaw do lodówki. Udekoruj malinami i płatkami migdałowymi.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 260 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie