Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bez proszku do pieczenia. Mimo to ładnie się wypiekają, no i świetnie smakują. Serdecznie polecam.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23027
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 984
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104837
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23027
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 984
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104837
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Dodać zmielony twaróg, cukier i ekstrakt waniliowy. Masło zetrzeć na tarce. Zagnieść ciasto. Powstanie lekko klejąca masa. Należy ją włożyć do lodówki na jedną godzinę. Następnie ciasto rozwałkować na stolnicy. Gdyby się kleiło podsypać nieco mąki. Wykrawać szklanką koła, na które należy nałożyć cząstki jabłek. Ciastka skleić w trójkąty. Wstawić do piekarnika na 20-30 minut. Piekarnik musi być nagrzany do temperatury 200 st.C. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.