Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe, słodkie kulki z resztek biszkoptu po pieczeniu ciasta. Odpowiednio przyprawione smakują jak cukierki z najlepszej cukierni.
Ciasto espresso to prawdziwa gratka dla miłośników kawy. To, co robi ona z cz...
Odsłon: 1150
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 85
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 169
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 787
Ciasto espresso to prawdziwa gratka dla miłośników kawy. To, co robi ona z cz...
Odsłon: 1150
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 85
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 169
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 787
Składniki
Bierzemy dużą miskę, wrzucamy do niej pokruszone resztki ciasta i pozostałe składniki. Mieszamy wszystko rękami, ciasto ma być trochę luźne, ale ma się ładnie kulać w dłoniach. Gotowe kulki obtaczamy w kakao, przekładamy do papilotek i układamy na talerzu. Odkładamy trufle do lodówki na co najmniej dwie godziny, aby stężały.
Pyszne karnawałowe trufle gotowe!
Nasze rady:
Jeśli ciasto jest zbyt luźne i nie chce się dobrze kulać, można dodać trochę bułki tartej.
Spirytus możemy zastąpić sokiem i skórką otartą z pomarańczy.
Z tej porcji składników wychodzi 20 – 25 trufli o średnicy 3 – 4 cm.