Do góry

Desery Przepis na:

Trufle

Trufle

Autor:

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 3773

Dodano:

Odsłon: 1436

Do obtoczenia trufli można użyć cukru pudru, kakao, a także wiórek kokosowych, orzechów. Z podanego przepisu wychodzi około 40 trufli.

Składniki

  • masło 20 dag
  • czekolada mleczna 20 dag
  • czekolada gorzka 10 dag
  • cukier puder 20 dag oraz do obtoczenia
  • kakao do obtoczenia
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czekolady roztopić w kąpieli wodnej.

  2. Zmiksować margarynę z cukrem pudrem na masę.

  3. Wystudzoną czekoladę dodać do margaryny. Zmiksować na jednolitą masę. Włożyć do lodówki na ok.1 godzinę.

  4. Z wystudzonej masy formować kulki i obtaczać część w cukrze pudrze, część w kakao.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń