Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do obtoczenia trufli można użyć cukru pudru, kakao, a także wiórek kokosowych, orzechów. Z podanego przepisu wychodzi około 40 trufli.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3980
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415561
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2610
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3980
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415561
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2610
Składniki
Czekolady roztopić w kąpieli wodnej.
Zmiksować margarynę z cukrem pudrem na masę.
Wystudzoną czekoladę dodać do margaryny. Zmiksować na jednolitą masę. Włożyć do lodówki na ok.1 godzinę.
Z wystudzonej masy formować kulki i obtaczać część w cukrze pudrze, część w kakao.