Do góry

Desery Przepis na:

Trufle Tiramisu

Trufle Tiramisu

Autor:

Przepisów i artykułów: 509 Ocena: 6451

Dodano:

Odsłon: 3915

Gorąco polecam smaczne trufelki, które wiernie oddają smak deseru tiramisu.

Składniki

  • 150 g. podłużnych biszkoptów
  • 250 g. serka mascarpone
  • 100 g. miękkiego masła
  • 2 płaskie łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej suchej
  • 3 łyżki spirytusu lub amaretto
  • 6 łyżek kakao
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Biszkopty należy umieścić w misie blendera i zmiksować.
    Wsypać do miski i połączyć mikserem z pozostałymi składnikami. Oprócz kakao.
    Gotową masę wstawić do lodówki na 30 minut. Zimną formować na kształt małych kuleczek i obsypać kakao.


    Rady; Najlepiej formuje się zimne ciasto. Jeśli zauważysz, ze zaczyna przywierać do rąk, włóż na chwilę do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń