Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowa chmurka ostatnio najpopularniejsze letnie ciasto. Największym jego atutem jest to, że nie trzeba go piec i jest bardzo prosty w przygotowaniu! Kruchy spód owoce w galaretce i na koniec pyszna, delikatna śmietankowa chmurka. Musisz go spróbować! Ponad 200 innych pysznych przepisów na różne okazje znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu . Zapraszam!
Płatki migdałów upraż na suchej patelni.
Galaretki rozpuść w 750ml gorącej wody. Odstaw do wystudzenia. Truskawki umyj, osusz i usuń szypułki. Pokrój na połówki lub ćwiartki.
Pokruszone ciasteczka połącz z masłem i wymieszaj na konsystencję mokrego piasku. Dno tortownicy o średnicy 20cm wyłóż papierem do pieczenia. Rozprowadź równomiernie masę i dobrze dociśnij. Schłódź w lodówce ok. godziny.
Wcześniej przygotowane truskawki połącz z wystudzoną galaretką i odstaw w chłodne miejsce do lekkiego stężenia. Jeśli chcesz przyspieszyć ten proces włóż do zamrażarki. Nie zapomnij, aby co jakiś czas przemieszać.
Śmietankę, mascarpone, cukier puder, śmietan-fix oraz sok z cytryny umieść w misie i ubij na najwyższych obrotach. Włóż do lodówki.
ZŁOŻENIE CIASTA:️
Na schłodzoną masę ciasteczkową wylej tężejące galaretki z truskawkami. Włóż do lodówki, aż galaretka stwardnie. Po tym czasie wyłóż na nią wcześniej ubitą krem śmietankowy i udekoruj migdałami.
Propozycja na smaczny, delikatny i rozpływający się w ustach sernik, kładzion...
Odsłon: 33511
pyszne ciasto, lekkie niczym chmurka, kwaskowe a zarazem słodziutkie bezie, d...
Odsłon: 15568
Lubię czasami zrobić takie połączenia, które odbiegaja od codzienności. A myś...
Odsłon: 70
Szybki i smaczny ciepły posiłek idealny na śniadanie lub obiadokolacja gdy ni...
Odsłon: 70
Lubię czasami zrobić takie połączenia, które odbiegaja od codzienności. A myś...
Odsłon: 70
Szybki i smaczny ciepły posiłek idealny na śniadanie lub obiadokolacja gdy ni...
Odsłon: 70
Składniki
Płatki migdałów upraż na suchej patelni. Galaretki rozpuść w 750ml gorącej wody. Odstaw do wystudzenia. Truskawki umyj, osusz i usuń szypułki. Pokrój na połówki lub ćwiartki. Pokruszone ciasteczka połącz z masłem i wymieszaj na konsystencję mokrego piasku. Dno tortownicy o średnicy 20cm wyłóż papierem do pieczenia. Rozprowadź równomiernie masę i dobrze dociśnij. Schłódź w lodówce ok. godziny. Wcześniej przygotowane truskawki połącz z wystudzoną galaretką i odstaw w chłodne miejsce do lekkiego stężenia. Jeśli chcesz przyspieszyć ten proces włóż do zamrażarki. Nie zapomnij, aby co jakiś czas przemieszać. Śmietankę, mascarpone, cukier puder, śmietan-fix oraz sok z cytryny umieść w misie i ubij na najwyższych obrotach. Włóż do lodówki.
ZŁOŻENIE CIASTA:️ Na schłodzoną masę ciasteczkową wylej tężejące galaretki z truskawkami. Włóż do lodówki, aż galaretka stwardnie. Po tym czasie wyłóż na nią wcześniej ubitą krem śmietankowy i udekoruj migdałami.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto trójkolorowe o trzech smakach
Desery
"Czarna dama" Super ciasto
Desery
Ciasto arbuz
Desery
Sernik z truskawkami i kruszonką
Ciasto trójkolorowe o trzech smakach
Moje ciasto to propozycja nie do odrzucenia. Smaczne o ciekawym wyglądzie i f...
Odsłon: 100
"Czarna dama" Super ciasto
Robi furorę na każdej imprezie. Proste i mocno czekoladowe.
Odsłon: 1657