Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Truskawkowe ciastka z kremem"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 634
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 196
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 634
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 196
Składniki
Cukier utrzyj z żółtkami, dodaj margarynę i mąkę. Wymieszaj z ubitymi na sztywno białkami.
Ciasto podziel na dwie części – do jednej dosyp kakao. Rozlej na blasze: biały spód, ciemną górę. Piecz pół godziny w 180°C. 3. W gorącym mleku rozprowadź budyń w proszku.
Pół kostki masła utrzyj z dwoma żółtkami. Dołóż gęstniejący budyń i ubijaj tak długo, aż powstanie jednolita masa.
Trus kawki umyj, przekrój na pół. Rozłóż je na upieczonym placku i pokryj je kremem.
Wierzch można posypać startą na tarce gorzką czekoladą i udekorować truskawkami.
Czas: 60 min. 1 porcja = 260 kcal.Źródło: Kurier TV