Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto robi się szybciutko, nie jest bardzo słodkie, można zrobić z innymi owocami również. Ulubione ciasto moje Córeczki, w sezonie truskawkowym zawsze muszę je robić.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10673
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10673
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
1. Galaretkę rozrabiamy w gotującej się wodzie, po czym studzimy i zostawiamy w lodówce, żeby trochę stężała.
2. Robimy biszkopt, białka oddzielić od żółtek i ubić mikserem na sztywno
3. Następnie powoli wsypujemy cukier nadal ubijając.
4. Dodajemy żółtka
5. Mąki mieszamy z proszkiem i stopniowo dodajemy do masy jajecznej.
6. Masę biszkoptową wylewamy do tortownicy. 7. Pieczemy 35 minut w 180 °C. 8. W tym czasie co piecze nam się biszkopt robimy masę.
9. Do garnka wlewamy 1 szk. mleka, wsypujemy 2 łyżki cukru i gotujemy.
10. W drugiej szk. mleka rozrabiamy mąki i stopniowo wlewamy do gotującego się mleka, mieszając żeby nie powstały nam grudki.
11. Masę budyniową studzimy.
12. Mikserem miksujemy margarynę i stopniowo dodajemy masę budyniową.
13. Wszystkie składniki na poncz razem mieszamy i skrapiamy wystudzony biszkopt.
14. Na biszkopt wykładamy masę budyniową i zatapiamy truskawki.
15. Na koniec polewamy galaretką, wstawiamy ciasto do lodówki na co najmniej godzinę.
16. Ciasto gotowe 17. Smacznego.