Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie kakaowego biszkoptu nadziewanego biszkoptami z dżemem truskawkowym, kremu budyniowego, truskawek i galaretki:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9098
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9098
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i dalej ubijamy. Dodajemy po 1 żółtku. Ubijamy na puszystą masę. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao i mieszamy delikatnie. Biszkopty smarujemy dżemem i sklejamy. Blaszkę o wymiarach 25x40 cm smarujemy masłem i wysypujemy tartą bułką. Połowę ciasta wylewamy na blaszkę. Na cieście układamy rzędami sklejone biszkopty. Zalewamy drugą połową ciasta. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy 25 minut i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Krem: Zagotowujemy budyń z cukrem. Odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy na masę, dodajemy stopniowo zimny budyń i ucieramy na jednolitą masę. Krem wykładamy na zimny biszkopt. Na kremie układamy truskawki.
Galaretkę rozmieszać w 900 ml gorącej wody i odstawić, aż zacznie lekko tężeć. Lekko tężejącą galaretką zalewamy górę ciasta i odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego:)