Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto , które prezentuje na blogu powstało na bazie ciasta ananasowiec, ale zmodyfikowane przeze mnie i tylko z truskawkami. Zastanawiałam się jak je nazwać i skoro z ananasów ananasowiec to z truskawek truskawkowiec. Ciasto bardzo pyszne, winne
Białka ubijamy ze szczypta soli na pulchną masę, dodajemy cukier i dalej ubijamy. Pod koniec dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Mieszamy delikatnie.
Wylewamy na dużą prostokątna formę , wyłożona papierem do pieczenia.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni ok 25 min.
Biszkopt będzie niski i o to chodzi, ponieważ ważna jest tutaj masa.
Przygotowujemy masę.
Truskawki płuczemy, obieramy z szypułek. Wrzucamy do garnka i rozgniatamy najlepiej tłuczkiem do ziemniaków. Chodzi o to, by zostały kawałki truskawek. Podgrzewamy , aż puszczą sok.
Kisiele rozprowadzamy w szklance wody. Wlewamy do truskawek , mieszamy aż powstanie gęsta masa.
Odstawiamy z ognia. Do gorącej masy dodajemy masło i miksujemy.
Masę wylewamy na biszkopt i wstawiamy do lodówki, aż stężeje.
W tym czasie 2 galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody.
Truskawki do dekoracji płuczemy i obieramy z szypułek. Przekrawamy na połowę i układamy na masie truskawkowej
Zalewamy tężejąca galaretką i wstawiamy do lodówki. Ciasto powinno postać w lodówce ok 2-3 godziny.
Ta przepyszna sałatka z młodej kapusty i papryki świetnie nadaje się do wekow...
Odsłon: 49
Skrzydełka w marynacie Kentucky, pieczone w woreczku, idealnie komponujące si...
Odsłon: 5836
Dzisiaj propozycja na śniadanie lub na obiad, czyli placki bananowe ze szczyp...
Odsłon: 196
Ta przepyszna sałatka z młodej kapusty i papryki świetnie nadaje się do wekow...
Odsłon: 49
Skrzydełka w marynacie Kentucky, pieczone w woreczku, idealnie komponujące si...
Odsłon: 5836
Dzisiaj propozycja na śniadanie lub na obiad, czyli placki bananowe ze szczyp...
Odsłon: 196
Składniki
Białka ubijamy ze szczypta soli na pulchną masę, dodajemy cukier i dalej ubijamy. Pod koniec dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Mieszamy delikatnie. Wylewamy na dużą prostokątna formę , wyłożona papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni ok 25 min. Biszkopt będzie niski i o to chodzi, ponieważ ważna jest tutaj masa. Przygotowujemy masę. Truskawki płuczemy, obieramy z szypułek. Wrzucamy do garnka i rozgniatamy najlepiej tłuczkiem do ziemniaków. Chodzi o to, by zostały kawałki truskawek. Podgrzewamy , aż puszczą sok. Kisiele rozprowadzamy w szklance wody. Wlewamy do truskawek , mieszamy aż powstanie gęsta masa. Odstawiamy z ognia. Do gorącej masy dodajemy masło i miksujemy. Masę wylewamy na biszkopt i wstawiamy do lodówki, aż stężeje. W tym czasie 2 galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody. Truskawki do dekoracji płuczemy i obieramy z szypułek. Przekrawamy na połowę i układamy na masie truskawkowej Zalewamy tężejąca galaretką i wstawiamy do lodówki. Ciasto powinno postać w lodówce ok 2-3 godziny.
Przepisy Desery
Desery
Kogel mogel
Desery
JAGODZIANKI
Desery
Najlepsze ciasto z owocami
Desery
Mój mocno bakaliowy keks
Kogel mogel
Pamiętam doskonale kogel mogel, który był smakiem mojego dzieciństwa. Kogel m...
Odsłon: 17
JAGODZIANKI
Nie ma lata bez jagodzianek. Bardzo puszyste, delikatne ciasto, wypełnione le...
Odsłon: 55