Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny prosty, letni deser z truskawkami:).
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 797
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1028
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2064
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 797
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1028
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2064
Składniki
Truskawki pozbawiamy szypułek, kroimy na kawałki.
Śmietankę ubijamy wraz z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy mascarpone, miksujemy krótko do połączenia składników.
W pucharkach układamy warstwowo masę serowo-śmietanową, truskawki i pokruszone bezy, następnie znowu masę, truskawki, bezy i tak do wyczerpania składników. Dekorujemy truskawkami, bezą, posypką i liśćmi mięty.